Teljesen OFFLINE lehet játszani a játékunkat, ha előzetesen letöltöd az ajánlott alkalmazásokat, térképeket és videókat.

You can play our game fully OFFLINE, if you download the recommended applications, maps and videos in advance.

Játék / Game
A játék leírása

Feladat:
„Virtuális kincs” kulcsának megtalálása. A „virtuális kincs” egy online fellelhető tömörített ZIP vagy RAR állomány, jelszóval védve. A jelszó darabkái QR kódként fizikailag ki vannak helyezve (fákon, köveken - időjárásálló kivitelben). A QR kódban el van rejtve az információ.  

A QR kód tartalma:
- Egy feleletválasztós kérdés, amely az előző állomáson megtalált QR kód videójához kapcsolható.
- A helyes megoldás betűjele lesz a kulcs egyik eleme.
- A mobiltelefonra, vagy tabletre előzetesen letölthető egy játékadatbázis. Természetesen több betű és számkombinációra átnevezett fájl, mint amennyire ténylegesen szükség van. A QR kód tartalmazza a fájl nevét is, amelyet az eszközön megnyithatnak a résztvevők. Ezek a fájlok főként az ismeretterjesztést szolgálják. A játék során azonban kulcsszerepet kapnak, hiszen a következő koordinátán található QR kód kérdése erre a videóra fog vonatkozni.

Csapatversenyként is lehet játszani a játékot. Ehhez kell egy indító, aki megadott időközönként indítja el a csapatokat. Olyan időintervallumot kell hagyni, hogy a csapatok ne lássák egymást fizikailag. (kb. 35-40 perc) Az útvonal lehet azonos, azonban a játékot az a csapat nyeri, amelyik a leggyorsabb. Indítás után a csapatok visznek magukkal egy stoppert, amelyik a legrövidebb idő alatt járja be a kijelölt útvonalat és megfejti a kódot az a csapat nyer. (Majdnem, mint az időmérő edzés!) Az érkezés helyén szintén fogadja valaki a csapatokat, aki hitelesíti az eredményeket.

Szükséges eszköz: GPS-el és QR kód olvasóval rendelkező mobiltelefon vagy tablet. A HuMap offline térkép alkalmazás ajánlott hozzá a leginkább, de természetesen bármelyik gps programmal játszható a játék. A lényeg, hogy koordináta alapján tudjon keresni.Task:

Finding the key for the "virtual treasure". The "virtual treasure" can be found online in a password protected compressed ZIP or RAR file. You can find the pieces of the password in QR codes, which are physically installed (on trees, rocks etc). The QR codes contain hidden information.

The content of the QR codes:

- A multiple choice question, which is linked to the video, found at the previous QR code station

- The letter of the correct answer will be one letter of the key to the treasure chest

- You can previously download a game database to the mobile phone or tablet

Of course, there are more available files (named with different combinations of letters and numbers), than you actually need. The QR code includes the name of the correct file that you need to open on the device on site. These files are mainly serving the dissemination of knowledge. However, during the play, these videos play a key role, as the QR code at the next stage will contain a question, which you can only answer, if you watch the video!

You can also play this game as a competition of teams. For this, you will need someone, who starts the groups at specified intervals. You should give a longer time interval to the groups, so that they will not be able to see each other (approx. 35-40 minutes). The route will be the same, and the fastest team will win the game. After the start, the troops will carry a timer, which is able to establish, which group travelled around the designated route in the shortest time. (Almost like in the qualifying session!) At the finishing point of the game, someone should wait for the arrival of the teams, and certify the results.

Required tools: GPS-enabled mobile phones and QR code reader or tablet. The offline map application „HuMap” is recommended, but of course you can use any GPS software to play the game, if it can search coordinates.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése